TV der bevæger dig

Minister: Børnerådets udgifter er lavere i Billund end i København

Troels Lund Poulsen - Børnerådets udgifter er lavere i Billund end i København. Foto: Kim Gram, TV SYD

Troels Lund Poulsen kommenterede søndag aften på Børnerådets kritik af øgede rejseudgifter.

Børnerådet frygter at flytningen til Billund vil koste rådet 600.000 kroner om året i rejseudgifter til og fra København.

Den bekymring blev erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) konfronteret med i søndagens 19.30-udsendelse på TV SYD.

- Det er en kendt sag, at for eksempel huslejeniveauet er noget anderledes i Billund end i København K. Men jeg har først mulighed for at danne mig et overblik over tallene i starten af 2016, sagde Troels Lund Poulsen til TV SYD.

Børnerådets forventede ekstraudgift kritiseres også af Enhedslistens Henning Hyllested, der er medlem af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

- I forvejen kommer Børnerådet til at lide videns- og kompetencetab, fordi en masse medarbejdere ikke kan og vil flytte med ud. Hvis de så oven i købet skal betale en masse penge for flytning og rejseudgifter, så frygter jeg for kvaliteten, sagde Henning Hyllested til TV SYD.

Den kritik er ministeren ikke enig i.

- Henning Hyllested refererer forkert. Vi har sat 400 millioner af i 2016, og vi kommer selvfølgelig også til at se på, hvad der er behov for i 2017. Vi har endnu ikke set tallene fra Social- og Indenrigsministeren, som er ansvarlig for Børnerådet, sagde Troels Lund Poulsen.

01:11 Luk video

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden