Minister: Børnerådets udgifter er lavere i Billund end i København

Troels Lund Poulsen kommenterede søndag aften på Børnerådets kritik af øgede rejseudgifter.

Børnerådet frygter at flytningen til Billund vil koste rådet 600.000 kroner om året i rejseudgifter til og fra København.

Den bekymring blev erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) konfronteret med i søndagens 19.30-udsendelse på TV SYD.

- Det er en kendt sag, at for eksempel huslejeniveauet er noget anderledes i Billund end i København K. Men jeg har først mulighed for at danne mig et overblik over tallene i starten af 2016, sagde Troels Lund Poulsen til TV SYD.

Børnerådets forventede ekstraudgift kritiseres også af Enhedslistens Henning Hyllested, der er medlem af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

- I forvejen kommer Børnerådet til at lide videns- og kompetencetab, fordi en masse medarbejdere ikke kan og vil flytte med ud. Hvis de så oven i købet skal betale en masse penge for flytning og rejseudgifter, så frygter jeg for kvaliteten, sagde Henning Hyllested til TV SYD.

Den kritik er ministeren ikke enig i.

- Henning Hyllested refererer forkert. Vi har sat 400 millioner af i 2016, og vi kommer selvfølgelig også til at se på, hvad der er behov for i 2017. Vi har endnu ikke set tallene fra Social- og Indenrigsministeren, som er ansvarlig for Børnerådet, sagde Troels Lund Poulsen.