TV der bevæger dig

Minister hevet ud af lunt kontor

Lotte Rod og Christine Antorini hyggede sig i det lidt efterårsagtige vejr.

Den radikale Lotte Rod fik mandag hevet børne- og undervisningsminister Christine Antorini ud af hendes lune kontor. Hun skulle se på ude-undervisning i Esbjerg.

Folketingets børne- og undervisningsudvalg har været i Canada for at hente inspiration til en ny folkeskolereform, bl.a. med udeundervisning.

Men den radikale Lotte Rod mener ikke, det er nødvendigt at rejse så langt for at få inspiration.

Vild med Myrthuegård

- Jeg er vild med Myrthuegård. Regeringen har et mål om, at alle børn skal blive dygtigere, og det kræver, at vi bliver bedre til at lege læringen ind. På Myrthuegård kommer børnene ud og får oplevelser med hele kroppen ? det lærer og de husker de meget bedre af. Det kan være med til at fange nogle af de elever, der ellers risikerer at miste motivationen, og alle børn får klæbehjerne af at blive opslugt, fortæller Lotte Rod.

Udeskole-pris

Esbjerg har vundet udeskoleprisen - og Lotte Rod var ivrig for at vise ministren, hvad de kan i Esbjerg.

Skoletjenesten i Esbjerg har i mange år været kendt for sine gode "ud af skolen"-tilbud til byens folkeskoler. Der kan nævnes Jernalderlandsbyen og naturskolen i Guldager Plantage, Natur og kulturcenter Myrthuegård, Havneskolen m.fl. I 2005 greb afdeling for Pædagogisk Udvikling fat i udeskoleideen ? og har siden, sammen med lærere og pædagoger arbejdet aktivt for at udvikle udeskole på kommunens skoler. Det har betydet, at masser af børn i Esbjerg Kommune i dag får lov at være og lære ude i natur og kultur.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden