Minister holder kommune hen: Må vente på politiets afgørelse

Kolding Kommune vil gerne sætte flere overvågningskameraer op, men er nødt til at vente på politiets afgørelse.

Overvågningsudstyret er indkøbt, men Kolding Kommune mangler en tilladelse fra Sydøstjyllands Politi til at sætte det op.

Derfor spurgte Karina Adsbøl (DF) justitsministeren i Folketingets spørgetime i dag, om det kunne være rimeligt. Men Søren Pape fastholder, at Kolding Kommune må vente på politiets afgørelse. 

- Det må være sådan, at det er kommunen, der sætter sig ned med politiet, og så er det en politifaglig vurdering, hvor der skal sættes kameraer op, siger Søren Pape Poulsen (K), justitsminister og fortsætter:

- Jeg ønsker at leve i et land, hvor der gælder den samme retsstilling i hele landet, og det ikke er tilfældige byrådsflertal i den ene eller anden kommune, der afgør hvor meget man kan overvåge, siger ministeren.

quote

Det må være sådan, at det er kommunen, der sætter sig ned med politiet, og så er det en politifaglig vurdering, hvor der skal sættes kameraer op.

Søren Pape Poulsen (K), justitsminister

Og det er et svar, der ærgrer Karina Adsbøl, som stillede spørgsmålet.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at man, som justitsminister, ikke vil handle. Man sidder jo som justitsminister for at handle, og der er jo et stort ønske om, at man gerne vil have overvågning til Kolding på bestemte steder, siger Karina Adsbøl om ministerens svar i dag.