Minister ryster ikke på hånden: Grænsekontrollen gennemføres som aftalt

Grænsekontrollen  bliver gennemført, sådan som den er aftalt mellem regeringen og Dansk folkeparti - det slår skatteminister Peter Christensen fast, selvom EU-kommissionen er kritisk.

Om 10 dage vil den nye grænsekontrol med flere toldere på grænsen være på plads - og det uanset hvad EU-juristerne mener. Skatteminster Peter Christensen ryster ikke på hænderen efter at det er kommet frem, at EU-juristerne formentlig hverken vil ankerkende at kontrollen bliver permanent eller skal foregå direkte på grænsen.
Skatteministeren er af den opfattelse, at EU har misforstået, hvad den danske grænsekontrol går ud på
Et af hoved-argumenterne for at indføre en skærpet kontrol var at få stoppet kriminelle udlændinge, men den type kontrol er politiarbejde, mener EU-juristerne  - tolderne må kontrollere varer, men ikke udføre politiets arbejde. Men heller ikke det argument gør indtryk på skatteminister - dog lover han at holde EU-kommissionen orienteret om de danske skridt. 
Der kommer 30 nye toldere til den dansk-tyske grænse - og der vil blive gennemført døgnkontrol på de store grænseovergange, oplyser ministeren.
Folketingets finansudvalg vil formentlig godkende grænsekontrollen på onsdag -  og så vil de nye tolderne være klar på grænsen omkring den 14. - 15. juni