Minister skal stå til ansvar for sen postlevering

Transportministeren bliver nu indkaldt til samråd om at sygehusene oplever at undersøgelser aflyses, fordi indkaldelsen ikke når frem med posten.

I starten af januar kom det frem, at adskillige borgere i Region Syddanmark missede opfølgende kræftundersøgelser, fordi indkaldelsesbreve sendt med PostNord kom for sent frem.

Det er for dårligt, mener koldingpolitikeren Christian Raabjerg Madsen fra Socialdemokratiet. Han er bekymret for, om patienter ikke får den optimale behandling. Nu vil han have transportminister Ole Birk Olesen (LA) i samråd om sagen.

De breve, der skulle indkalde patienterne til undersøgelse blev ellers sendt som "quickpost". Prisen for at sende et brev som quickpost er 27-kroner. Så skulle det ifølge PostNord til gengæld være fremme den næste dag. 

Det er der bare rigtig mange af brevene, der ikke er.  

 - Det er uacceptabelt at PostNord udbyder et dyrt produkt, men ikke overholder forpligtelserne. Jeg ser med stor alvor på sagen, siger Christian Raabjerg Madsen til TV SYD.

 

quote

Det er uacceptabelt at PostNord udbyder et dyrt produkt, men ikke overholder forpligtelserne

Christian Raabjerg Madsen (S), Folketingsmedlem

Kun halvdelen af brevene når frem til tiden
Undersøgelser, som både Region Syddanmark og Region Midtjylland har lavet, viser, at kun halvdelen af brevene er fremme til tiden.   Og det har altså betydet, at kræftpatienter er gået glip af deres planlagte opfølgende undersøgelser.

Og det problem skal ministeren forholde sig til, mener Christian Raabjerg Madsen (S).

Ved samrådet vil han gerne have transportministeren til at svare på fire spørgsmål.

Fx fastholder PostNord, at deres egne målinger viser, at 90% af brevene kommer frem til tiden. Transportministeren skal svare på, hvordan det kan være, at de målinger ikke stemmer med resultaterne af de målinger regionerne selv har lavet.

Samtidig vil Christian Raabjerg Madsen (S) gerne vide, om patienterne er blevet mere syge, på grund af de forsinkede breve, og hvad det egentlig koster regionerne, at så mange patienter udebliver, når indkaldelser kommer for sent frem.

​Til sidst vil han vide, hvad transportminister Ole Birk Olesen (LA) har tænkt sig at gøre ved problemet. 

- Jeg forventer at ministeren tager det op og finder løsninger sammen med PostNord, siger Christian Raabjerg Madsen til TV SYD.