Minister vil skrotte fotovogne til fordel for stærekasser

Politiets ressourcer skal bruges anderledes ved at udskifte bemandede vogne med bokse, der blitzer fartsyndere

For et halvt år siden blev antallet af fotovogne, der fanger for hurtige bilister på vejene, firdoblet for at få flere til at overholde fartgrænserne.

Men nu vil den nye regering droppe mange af de bemandede vogne, lyder det fra transportminister Hans Christian Schmidt (V) ifølge DR.

Han mener, at der er kommet for mange fotovogne og vil i stedet satse mere på fastmonterede bokse, som kan blitze fartsynderne - de såkaldte stærekasser.

- Når man har stærekasser, så behøver man ikke at have bemandede fotovogne, og derved kan man jo bruge politibetjentene til noget andet, siger ministeren til DR.

Hans Christian Schmidt nedsætter nu et udvalg, som inden nytår skal komme med et oplæg til, hvor mange af de 100 fotovogne, politiet i dag råder over, der skal skrottes fra tjeneste.

Forslaget fra transportministeren får opbakning fra de øvrige borgerlige partier.

- Vi synes faktisk, at alle fotovogne skal skrottes, siger De Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, til DR.

Allerede i april foreslog De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, at man hurtigst muligt skulle af med fotovognene, så personalet kan bruges til "rigtigt politiarbejde".

Dengang afviste Socialdemokraterne idéen med henvisning til trafiksikkerheden, mens Dansk Folkeparti og Liberal Alliance bakkede op. Venstre var mere nølende, men nu lyder der altså klare toner fra partiet.

I april forklarede trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet, at man var gået væk fra stærekasserne, fordi teknologien indhentede dem.

- Efter at vi alle har fået gps'er i bilerne, så får man en advarsel 15 sekunder, inden stærekassen kommer, hvor man så sænker farten, og så accelererer man op igen, når man er kørt forbi, sagde han dengang.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.