Ministermøde om Vadehavet

Ministre fra Danmark, Holland og Tyskland mødes torsdag til en konference om Vadehavet på Sild, der indledes i dag.

På konferencen forventes Danmark, Tyskland og Holland at underskrive både en ny fælleserklæring for Vadehavssamarbejdet og et slutdokument med fokus på naturbevaring og bæredygtig udnyttelse af Vadehavet.

Danmark er på konferencen repræsenteret ved miljøminister Karen Ellemann (V).

Beskyttelsesplan

- Vadehavet er ikke bare et af Danmarks vigtigste naturområder. Det rangerer også højt på listen over internationale naturperler, som det strækker sig fra Skallingen i nord til de hollandske øer i syd, siger Karen Ellemann og tilføjer:
 
- Her er en fiske- og fuglebestand, der ikke kender til grænser. Derfor er det så vigtigt, at samarbejdet på tværs af grænserne fungerer optimalt mellem myndighederne, og derfor har jeg store forventninger til, at konferencen vil nå frem til konkrete aftaler, der sikrer en fortsat høj beskyttelse af Vadehavet.

Efter konferencen overtager Danmark formandskabet for Det Trilaterale Vadehavssamarbejde i perioden 2010 til 2013. Blandt de danske topprioriteter for formandskabet er videreudviklingen af en forvaltningsplan for Vadehavet.

En række statslige myndigheder, flere kommuner, grønne organisationer og erhvervsorganisationer er også repræsenteret på konferencen.

Hjemmesiden for varedhavssamarbejdet