Ministre indvier de nye arbejdspladser

Der var fulde huse i den gamle amtsgård i Ribe mandag. Her kunne to ministre i fællesskab indvie de første udflyttede statslige arbejdspladser.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) og Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (Venstre) greb hver sin saks og klippede sammen båndet over til Færdselsstyrelsens nye lokaler.

Indvielsen markerer begyndelsen på udflytningen af i alt 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden og til kommuner i hele landet. Syd- og Sønderjylland får del i knap 750 statslige arbejdspladser i de kommende år.

Indvielsen var så vel besøgt, at de mange fremmødte medarbejdere, journalister, politikere og lokale interesserede fra Ribe og omegn, måtte stå meget tæt, mens ministrene klippede bånd over.

For Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (Venstre) var det en særlig dag.

- Det er en festdag, og en dag, hvor det, som jeg selv har arbejdet rigtig meget for, det er gået i opfyldelse, siger Hans Christian Schmidt til TV SYD.

Han er selv fra Syd- og Sønderjylland, og det kunne han svært løbe fra, da TV SYD talte med ham umiddelbart efter indvielsen af den udflyttede Færdselsstyrelse.

- Det er da klart, at når det er det første vi flytter ud, og det så kommer til et område, man selv kommer fra, så bliver man da glad, siger Hans Christian Schmidt.

I dag er der feststemning i den gamle amtsgård. Men i morgen starter hverdagen. Og det skal nok gå godt forsikrer den nyansatte direktør i Færdselsstyrelsen Stefan Søsted.  - Vi har fokus på at de kunder, der har brug for tilladelser og afgørelser, de kan få de tilladelser og afgørelser, de er afhængige af. Og det er vores første prioritet, at sikre en stabil og sikker drift, siger Stefan Søsted til TV SYD.