Mistænkt butikstyv efterlyst i tre politikredse

En 23-årig mand forsøgte at lyve om sin identitet, da han i Esbjerg blev anholdt efter butikstyveri i en Fakta.

En 23-årig mand forsøgte hårdnakket at holde sin identitet skjult for politiet, da han lørdag blev anholdt efter et butikstyveri i et Fakta-supermarked på Jernbanegade i Esbjerg.

Da manden til sidst måtte gå til bekendelse og sige sit rigtige navn, viste det sig, at han var efterlyst i tre politikredse, blandt andet for at være udeblevet fra afsoning i et fængsel.

Manden er dømt for blandt andet berigelsesforbrydelser og mistænkes også for en stribe andre forbrydelser, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Da den unge mand blev anholdt for at have stjålet for et mindre beløb i Fakta-butikken, opgav han et falsk personnummer til politiet.

Men han kunne ikke svare på politiets kontrol spørgsmål, da betjentene ville tjekke, om oplysningerne var rigtige.

Da han blev afsløret, opgav han en ny identitet, som også viste sig at være falsk.

Én politikreds har ledt efter manden for at få ham i fængsel for at afsone en dom for blandt andet berigelsesforbrydelser, mens andre kredse har eftersøgt ham for andre former for kriminalitet.

Den 23-årige vil nu blive overført til et fængsel, hvor han kan afsone den straf, han allerede er idømt, mens han venter på at komme for retten for de nye forhold.

/Ritzau/