Mistanke om påsatte brande i Kruså

Politi og brandvæsen har i længere tid kæmpet med en række naturbrande i området omkring Kruså. I går blev de kaldt ud til endnu en, og her fandt man ud over branden også en mistænkelig kasse.

Fire forskellige naturbrande i området omkring Kruså og Padborg bliver i øjeblikket efterforsket af lokalpolitiet i Aabenraa.

Brandene har ramt Kelstrup Plantage, Frøslev Plantage og Kiskelund Plantage.

- Det har alle sammen været mindre brande, som heldigvis ikke har bredt sig, siger Anders Hansen fra Lokalpolitiet i Aabenraa.

Ved den seneste brand i Kiskeklund Plantage, fandt politiet en mindre kasse og et par poser, som de i første omgang frygtede kunne indeholde noget sprængfarligt materiale. For en sikkerheds skyld valgte politiet at afspærre området og tilkalde bomberydderne fra Skive Kaserne. Bomberydderne undersøgte kassen og kunne heldigvis konstatere, at der var tale om ufarligt byggeaffald, der var efterladt i skoven.

Der er flere ting, der peger på, at de fire brande kan være påsatte. Blandt andet er tre af de fire brande startet i tidsrummet mellem klokken 17 og 20, og alle fire er opstået i nærheden af køreveje.

- Derudover har vi fundet flasker med brandbare væsker på brandstederne. Vi undersøger i øjeblikket Kiskelund Plantage med hunde, for at samle flere spor, oplyser Anders Hansen fra Aabenraa Lokalpoliti.

Det er for tidligt endnu at pege på enkeltpersoner, men politiet vil ikke udelukke, at der skal søges efter en gerningsmand i lokalområdet. Derfor opfordrer politiet alle, der færdes i skovene til at holde øjnene åbne og til at kontakte politiet med oplysninger om ting eller personer, man mener kan have interesse for sagen.