Mobillen lærer børn om havets dyreliv

På Loddenhøj Strand kunne børn onsdag besøge det rullende klasseværelse Mobillen. Her kunne børnene bliv klogere på dyrelivet i havet.

Hvordan kan man se, om en krabbe er en han eller hun? Det kunne børnene på Loddenhøj Strand i dag blive klogere på.

Aabenraa Kommune var taget til stranden med deres rullende klasseværelse, Mobillen, for at lære børnene, hvem det er, de deler vandet med.

- Når man lige kigger ned fra en badebro, så ser man ikke umiddelbart særlig meget. Men det øjeblik man kigger lidt nærmere og stikker et net ned i vandet, så finder man ud af, der er krabber og alt muligt, siger Anders Hansen, biolog ved Aabenraa Kommune, til TV SYD.

Børnene fik udleveret et net, så de kunne gå på opdagelse i vandet, og så var biolog Anders Hansen klar til at fortælle dem lidt om krabber, tanglopper og andre dyr. Det vigtigste for Anders Hansen var ikke at gøre børnene klogere, men at de havde det sjovt ved stranden.

- De tager rigtig godt imod det. Nogle er lidt bange, når man holder en krabbe op, men som udgangspunkt synes de, det er sjovt. Det skal være sjovt, og det vigtigste er, at det er en leg at være ved stranden, siger Anders Hansen.

7-årige Nanna Frisk Christensen var en af dem, der besøgte Mobillen. Hun turde ikke holde krabberne, men det var alligevel dem, der gjorde størst indtryk på hende.

- Jeg synes, krabberne har været det mest spændende, for de er rigtig fine. Jeg har lært, at krabber er meget stærke, siger Nanna Frisk Christensen.

Aabenraa Kommune står bag naturarrangementet, men man behøver ikke særlig meget, hvis man gerne vil blive klogere på livet under havoverfladen. 

- Når man står i vandkanten, så er det allervigtigste et net. Så er det ellers bare at gå ud i vandet og opsøge de steder, hvor der er tang og sten, for det er der, der er flest dyr, siger biolog Anders Hansen. 

Mobillen rykker ud igen den 6. juli. Her får Sandskaer Strand besøg af det rullende klasseværelse.