TV der bevæger dig

Mobilt bredbånd i landdistrikter

Inden for få år kan du også se fjernsyn på din mobil i yderområder.

Beboerne i tyndt befolkede områder kan se frem til, at de senest ved udgangen af 2015 får adgang til hurtige, mobile dataforbindelser.

Mobilselskaberne TDC, Telias og Telenors fælles netselskab, TT-Netværket, har vundet i en auktion over 800 MHz-frekvensbåndet. Auktionen har i alt indbragt staten 739 millioner kroner.

Senest ved udgangen af 2015 skal TDC sørge for, at 99,8 pct. af alle husstande, virksomheder og sommerhuse i 207 udvalgte postnumre har adgang til mobilt bredbånd med mindst 10 Mbit/s.

I Syd- og Sønderjylland omfatter områderne Christiansfeld, Bolderslev, Føvling, Billum, Vejers Strand, Blåvand, Tistrup, Stouby, Barrit, Bredsten, Randbøll, Jelling, Gadbjerg, Brædstrup, Østbirk, Flemming og Stenderup.

- Det er meget vigtigt for mig, at borgere og virksomheder i alle dele af landet har adgang til en ordentlig bredbåndsforbindelse. Det er en grundforudsætning for vækst i vores samfund og er helt essentielt for en lang række erhverv såsom landbrug, sundhedssektoren og turisterhvervet. Sammenhængskraften i rigtig mange lokalsamfund har fået et løft, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

En del af statens indtægt fra auktionen skal bruges til at lette erhvervsskatten.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden