Mobning sat i system på Facebook

Teenagere sviner hinanden til i en række Facebook-grupper i Tønder, Haderslev, Esbjerg og Vejle. De er oprettet under ordet sladder. For eksempel Esbjerg sladder.

Her skriver de delvist anonymt om deres kammerater, som nævnes med navn.

- Hun (navn, red.) er fucking lebbe og har selv indrømmet det, lyder det for eksempel.

Stort set alle indlæg er i strid med straffelovens paragraf om injurier, der har en strafferamme på op til fire måneders fængsel.

Normalt skal den enkelte selv rejse en injuriesag, men det offentlige kan i grove tilfælde påtale æreskrænkelser.

Social- og skoleforvaltningen i Esbjerg Kommune har i samarbejde med politiet henvendt sig til alle skolerne i kommunen for at få skolelederne til at få stoppet de elever, som deltager i grov mobning og æreskrænkelser.

Ondskabsfuldt

- Det er en helt ekstraordinær ondskabsfuld side, og jeg kan også se, at nogle af de børn, det går ud over, nærmest bønfalder om at få slettet rygter om dem selv. Det er stærkt bekymrende, og jeg håber, alle forældre vil gå ind og tjekke op på, om deres børn har lod eller del i, hvad der foregår. Det er et fælles ansvar, siger Diana Mose Olsen (SF), der er formand for familieudvalget i Esbjerg, til dagbladet JydskeVestkysten.

En pige, der bliver bagtalt på siden, skriver:

- Fuck af seriøst! I ødelægger mit liv!

En tilsvarende gruppe blev sidste år stoppet i Horsens. Gruppen blev lukket, da politiet dukkede op hos den 17-årige stifter af gruppen.