TV der bevæger dig

Modstand mod fjerkræslagteri

04:11

Gedved Fjerkræslagteri blev lukket for seks år siden. Nu er der planer om en genåbning, men det vækker ikke glæde hos de nærmeste naboer.

1 af 2

GEDVED. Selv om der er udsigt til nye arbejdspladser, så jubler borgerne i Gedved langt fra over at få byens fjerkræslagteri tilbage.

Efter seks års lukning lader det nu til, at der igen kommer gang i slagtebåndene på fjerkræslagteriet i Gedved.

En gruppe kyllingeproducenter har allerede overtaget slagteriet. De ønsker dog ikke lørdag overfor TV SYD at uddybe deres planer.

Dermed er der udsigt til omkring 40 nye arbejdspladser i byen. Borgerne er dog ikke meget for at få fjerkræsslagteriet tilbage. De vil hellere have luksusboliger på den gamle slagterigrund.

- Der var lugt og larm ad pommern til - ja, der var lugt, så vi næsten ikke kunne være her om sommeren og så meget larm, at man ikke kunne sove med åbent vindue, fortæller slagteriets nærmeste naboer, ægteparret Gerda og Aksel Christensen.

Hellere huse

Parret overvejer nu at sætte huset til salg. Men det er ikke kun de nærmeste naboer, der er skeptiske over en mulig genåbning af slagteriet. Også Gedved lokalråd ser helst, at slagteriet ikke bliver genåbnet.

Håbet var nemlig, at området skulle være en blanding af natur og nye byggegrunde.

- Det ligger naturligt for en bygningsmæssig udbygning med nogle flotte grunde ned til søen. Det vil kunne skabe en mere harmonisk by, og vil kunne være med til at trække folk til fremover, mener Niels Arne Kjærgaard fra lokalrådet i Gedved.

Anderledes positivt vurderer både 3F og borgmesteren i Horsens en genåbning af slagteriet.

- Det er vi da glade for. Vi har 40 ledige medlememr, der gerne vil have et arbejde, så hvis planerne lykkes, er vi rigtigt glade og tilfredse her i

afdelingen, siger Brian Tollak Nielsen, der er faglig sekretær, 3F Horsens og omegn til TV SYD.

Arbejdspladser til byen

Horsens socialdemokratiske borgmester Peter Sørensen understreger, at alle regler om lugt og gener naturligvis skal overholdes, men ellers er han først

og fremmest glad over udsigten til flere arbejdspladser.

- Det er netop den slags virksomheder, der måske flytter til udlandet. Det er paradoksalt, hvis vi ikke hilser det velkomment, at nogle ønsker at skabe

arbejdspladser i en nedlagt virksomhed, mener borgmesteren.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden