Mød op og lav intet

3F kalder det for under al kritik, at kursusdeltagere skal møde op til et jobsøgningskursus for blot at blive overladt til sig selv.

Hver eneste morgen møder et hold af håbefulde jobsøgere op til JK-Proces' kurser i Fredericia.

For at kunne beholde deres dagpenge under deres ledighed, får de af Fredericia Kommune besked på at møde op til JK-Proces' kurser hver eneste dag.

men efter kursusdeltagerne har stemplet ind klokken halv ni, bliver de fuldstændigt overladt til sig selv uden at modtage nogen form for undervisning eller hjælp, der kan hjælpe de ledige hen mod et nyt job.

Spild af tid

Den frie tid vælger nogle at bruge på at drikke en øl på den lokale, tage på café eller spille poker på internettet på JK-Proces' computere.

- Man er helt overladt til sig selv. Der er ingen undervisning. Det er spild af penge, siger 49-årige tidligere lastbilchauffør, Ejner Vinter, der selv er deltager på kurset, til Fagbladet 3F.

Også 3F's næstformand Henny Kristiansen synes, JK-Proces spilder medlemmernes tid:

- Det er under al kritik, at en virksomhed som JK-Proces kan slippe af sted med et så ringe tilbud til de ledige. Med halveringen af dagpengeperioden er det ikke ligegyldigt, hvordan vores medlemmer bruger deres tid. De skal have målrettet hjælp til at finde nyt job, og det får de slet ikke hos JK-Proces, siger Henny Kristiansen,næstformand for 3F Fredericia.

Ingen klager

Formand for Det lokale Beskæftigelsesråd i Fredericia Inger Nielsen (K) har ikke modtaget nogen klager på JK-Proces' regning.

Hun har dog hørt rygter, men gør ikke umiddelbart noget ved det:

- Jeg kan ikke sætte kommunens juridiske afdelinger til at behandle rygter, siger Inger Nielsen, der dog fredag skal mødes med JK-Proces' direktør Jens Schmidt, for at drøfte sagen.

Direktør Jens Schmidt beklager kritikken og er ked af, at nogen har haft dårlige oplevelser med deres kurser.

- Vi synes selv, at vi gør et godt arbejde hos JK-Proces, og vi har dags dato ikke modtaget nogen officielle klager, understreger Jens Schmidt.

TV SYD har talt med to kursister om deres oplevelser med JK-Proces. Se deres historie i udsendelsen 19.30.