Møde om at regulere trafik på Rømø

Politiet vil holde et ekstra møde med Tønder Kommune og Skov- og Naturstyrelsen om det vil være ønskeligt at begrænse trafikken på stranden ved Lakolk på Rømø.

Politiet har et tæt samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen og Tønder kommune om, hvordan de ønsker færdslen til og på stranden reguleret.

- Vi tager initiativ til et ekstra møde med styrelsen og med Tønder kommune for at høre, om de mener, der er muligheder for yderligere at regulere færdslen på stranden. Det siger politiinspektør Lars Bramhøj. For vi har selvfølgelig som politi ikke noget imod, at trafikken begrænses.

Ekstra patruljer

Efter dødsulykken torsdag morgen har der været stor interesse for, hvordan politiet oplever og håndterer trafikanters opførsel på standen. Stranden ved Lakolk er 2-3 kilometer bred og en halv snes kilometer lang.

Lars Bramhøj oplyser, at der er fast stationeret en landbetjent på Rømø - og han kører dagligt - også om aftenen og i weekenden.

I sommertiden, hvor der er samlet mange unge mennesker i Lakolk-området, har Syd- og Sønderjyllands Politi særligt fokus på trafikken. Det gælder både Pinsen og de uger af sommerferien, hvor især mange hundrede unge er på øen for at feste.

- Det betyder, at Syd- og Sønderjyllands Politi især omkring pinsen og i sommerperioden har et særligt fokus på at patruljere og være tilstede omkring Lakolk ? især i aften og nattetimerne, når der er gang i fest- og restaurationsmiljøet. Politiet fortæller ikke præcis, hvor mange betjente, der sættes ind, hvornår og hvor de sættes ind. Det vil gøre det alt for let at forsøge at omgå de spiritus- og narkotikakontroller, der også foretages mange af i området, siger politiinspektøren.

- Men der er altså sat ekstra patruljer af til intensiv patruljering i de perioder, hvor der erfaringsmæssigt er ekstra mange unge til stede, fortsætter han.

- Af medieomtalen af dødsulykken er det da også fremgået, at de unge om natten før ulykken var blevet kontaktet af politiet og havde lovet, at det kun var den unge mand, som ikke havde drukket, i gruppen, der ville køre.