Mødre laver knibeøvelser i det fri

Det er blevet populært, at mødre kommer i form ved at skubbe barnevognen gennem skoven i rask trav - eller lægge sig ned i græsset for at lave knibeøvelser. TV SYD har været med i Marielundskoven i Kolding.

Marielundskoven har været ramme om efterfødselsgymnastik gennem flere sæsoner. TV SYD fulgte et dusin travle mødre, som træner hver torsdag formiddag.

Ærgrede mig

Idéen til at slæbe baby og barnevogn med til motion i skoven, kommer fra en mor, der selv elsker natur.

- Jeg har to børn, og da jeg var på barsel med den første da gik jeg og ærgrede mig over, at der ikke var noget af det efterfødselsgymnastik, som jeg synes lød særlig spændende, fordi man skulle ind i gymnastiksale og fitnesscentre. Så da jeg fik barn nummer to, tænkte jeg: Nej, nu skal det være løgn, nu vil jeg UD og lave efterfødselsgymnastik, fortæller Nanna Winbladh.

Naturvejleder med

Det er nu blevet til gruppen Outdoormums (engelsk for "udendørsmødre"), hvor medlemmerne hver torsdag får pulsen op, når de traver af sted med barnevognene. Ind imellem træner de mave og bækkenmuskler. Og en naturvejleder sørger for nyttig information om naturen og årstiden.