TV der bevæger dig

Møgelkær risikerer lukning på grund af bandekonflikt

De ansatte i Møgelkær vil måske blive flyttet til andre arrester. Foto: "Thor Hedegaard, TV SYD"

Der skal tilføres flere midler til politiets indsats mod bandekonflikter, derfor risikerer Statsfængsel Møgelkær lukning.

Den åbne arrest Møgelkær kan blive fortid. Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet forhandler lige nu om Kriminalforsorgens budget. Det kan komme til at ramme arresten Møgelkær.

- Vi kommer nok til at lukke nogle matrikler og samle det på andre for at spare, siger Susanne Eilersen (DF), der er med ved forhandlingerne.

Hun understreger, at de ikke har besluttet, hvilke arrester der må lukke endnu. Men hun kan ikke afvise, at Møgelkær er i spil.

- Det er et af de mest veldrevne fængsler i Danmark, så det er jeg skuffet og ked af, hvis det sker, siger Lars Mogensen, tillidsrepræsentant for fængselsbetjentene i Møgelkær, til TV SYD.

I Møgelkær er der cirka 160 indsatte og 130 ansatte. Ved en lukning vil de ansatte blive tilbudt job i andre arrester, men det giver fængselsbetjentenes tillidsmand ikke meget for.

- Det er fint nok, at man får tilbudt en stilling i Kriminalforsorgen. Men hvis man bliver tilbudt en stilling på Falster i det nye fængsel, så er det jo samme som at sige, at man er afskediget, for det er jo ikke realistisk at man tager sin ægtefælle og sine børn så langt væk, siger Lars Mogensen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden