TV der bevæger dig

Mobilsignal på Als ad "Helved" til

00:21

Jørgen Bonde må herop, hver gang han skal ringe.

Jørgen Bonde, der driver Skærtoft Mølle ved Helved på Als, må ofte ud af huset og et godt stykke op ad vejen, når han skal ringe. Han kan nu se frem til bedre mobildækning.

Det er ikke let at drive en virksomhed, når man ikke kan fanges på mobilen. Men det er virkeligheden for Jørgen Bonde, der driver Skærtoft Mølle ved Helved på Als sammen med sin familie. Hvis han skal i kontakt med omverdenen, må han oftest ud af huset og et stykke op ad vejen.

- Når det nu er så ustabilt, så går vi ikke med vores mobiltelefoner til daglig. Vi kan ikke foretage opkald, og vi kan ikke modtage opkald, siger han til TV SYD.

Han er en af dem, der får glæde af det dækningskrav, som regeringen i dag er blevet enig med teleforligskredsen om. Dækningskravet betyder, at de huller der i dag er i mobilnettet, fremover bliver dækket. Og det kommer 131 adresser i Syd- og Sønderjylland til gavn.

- Vi er super glade for, at vi er i et område, hvor der kommer mere dækning. Det betyder, at vi kan bruge vores mobiltelefon, som alle andre mennesker kan bruge deres mobiltelefon.  Det er dejligt, siger han

Dækningskravet skal være opfyldt inden december 2019.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu