Mor til mindreårig i misbrugssag: Min søns liv er ødelagt

Retssagen mod den 38-årige fredericianer, der ved Retten i Kolding er tiltalt for flere overgreb på mindreårige drenge fra Fredericia, fortsætter tirsdag.

På andendagen i retssagen mod den 38-årige mand fra Fredericia, der er anklaget for otte tilfælde af fuldbyrdet samleje eller anden kønslig omgang med mindreårige, fortsætter afhøringerne af vidner i sagen, og dagen begyndte med afhøringen af moderen til en af de forurettede drenge.

Foran dommere, advokater, syv tilhørere samt pressen (inklusive TV SYD) og den 38-årige forklarede moderen, hvordan hendes families liv blev vendt op og ned i august sidste år.

quote

Han har det psykisk dårligt, og hans liv er ødelagt.

Mor til en af de forurettede drenge

Det var en fredag aften, og moderen kom hjem til familien efter arbejde omkring klokken 20. Hendes søn havde virket ked af det, siden om torsdagen, hvor han var mødtes med tiltalte i sagen. Foran familien havde den dengang 13-årige dreng givet udtryk for, at der var noget ”han ikke havde fortalt”, som moderen forklarede det i retten.

Drengen havde derefter forklaret, hvordan tiltalte ifølge drengens forklaring havde begået et overgreb imod ham dagen forinden - altså det ene af de i alt otte overgreb mod flere mindreårige drenge, som den 38-årige er tiltalt for at have begået. 

- Han (drengen, red.) fortæller, som han oplever tingene. Jeg kan se, hvis han lyver, for så smiler han med tænderne, fortalte moderen i retten.

Ødelagt min søns liv

Moderen forklarede herefter, at de havde taget kontakt til myndighederne, der havde vejledt dem videre i sagen. Og det var altså netop deres anmeldelse, der førte frem til, at tiltalte 9. august sidste år blev varetægtsfængslet.

Drengen går på specialskole, og han er kognitivt ”bagefter” - han er mentalt som en 6-7-årig, som moderen forklarede det i retten. Drengen har ifølge moderen fået et markant værre liv efter det påståede overgreb.

- Han har det ad helvede til. Han har det psykisk dårligt, og hans liv er ødelagt. Han bliver aldrig den samme dreng igen, og han har et dybt had til tiltalte (navn udeladt, red.), fortalte moderen tydeligt berørt her til formiddag.

Tæt forhold til tiltalte

Moderen til drengen kunne desuden forklare i retten, at hun har kendt tiltalte, ”siden de var børn”, hvor hun havde brugt tid sammen med tiltaltes søster. Derudover forklarede hun, at tiltalte var kommet i familiens hjem.

- Tiltalte er kommet i vores hjem. Vi havde hørt rygter, men vi tror på det bedste i folk, så jeg er dybt rystet.

Den 38-årige mand fra Fredericia nægter sig skyldig i alle anklager.