Mor modtager breve fra SKAT til afdød søn

Flere gange har Elisabeth Stampe Lydiksen modtaget brev fra SKAT til sin afdøde søn, som døde for 18 år siden.

Social- og sundhedshjælper Elisabeth Stampe Lydiksen fra Jernvedlund bliver ved med at modtage breve fra SKAT til sin søn. Problemet er bare han døde for 18 år siden. Seneste brev fik hun for en uge siden.

Elisabeths søn var dødfødt, og i 18 år har fotoalbummet været det eneste håndgribelige minde om barnet.

- Det gør bare ondt at miste et barn. Det er svært at sætte ord på, siger Elisabeth Stampe Lydiksen til TV SYD.

For et år siden blev der pludselig revet op i minderne igen. Hun modtag et brev til sin afdøde søn fra SKAT. Der stod, at han hverken skulle betale mere eller have penge tilbage i skat.

- Det kommer utrolig meget bag på mig, at han overhovedet figurerer i systemet, da man som regel som dødfødt ikke får de sidste fire cifre i sit cpr-nummer, forklarer Elisabeth Stampe Lydiksen.

Hun henvender sig derfor til SKAT, der lover at det ikke sker igen. Men i sidste uge fik hun endnu et brev til sin søn. Samme fejl er altså sket to år i træk. Det beklager man hos SKAT.

- Vi er rigtig kede af, at vi ikke får taget hånd om fejlen, da forældrene ringer. Nu kigger vi på vores processer. Vi skal sikre os, at når forældre henvender sig til SKAT, så håndterer vi sagen korrekt, så de ikke modtager endnu et brev fra skat, siger kontorchef Jørgen Wissing Jensen fra SKAT til TV SYD.

Elisabeth Stampe Lydiksen regner med, at det nu er sidste gang, at SKAT har sendt et brev til hendes afdøde søn.

- Jeg håber og beder til, at jeg ikke skal modtage et brev næste år til april.