Mor: Svømmevandet er for koldt til min søn

Badevandet i nogle af Esbjergs svømmehaller er for koldt, mener forældre. Kommunen overvejer at hæve temperaturen.

Lige nu oplever Esbjerg Svømmeklub flere udmeldinger fra børns svømmeundervisning, fordi vandet er for koldt. Esbjerg Kommune vedtog for 10 år siden en temperatur i svømmehallerne på 27 grader, men det er ikke nok, lyder det fra bassinkanten.

- Jeg oplevede, at min søn blev ret hurtigt kold og blå på kroppen. Han fik blå læber, klaprede tænder og rystede, siger Trine Stouby Mark fra Esbjerg, der er mor til fire-årige Liam, der reagerer på det kolde vand i svømmehallen.

- Jeg tænkte, at det var en voldsom reaktion. Han plejer ikke at have problemer med at fryse, når han bader. Så det havde jeg ikke regnet med, fortæller hun. 

Jørn Henriksen, direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune, er påvirket af situationen.
Video: TV 2 News

Jørn Henriksen, direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune, er påvirket af fortællingerne om frysende børn i svømmehallerne.

- Det gør bestemt indtryk. Derfor er vi også begyndt at undersøge, hvad temperaturen er på vandet i vores svømmehaller. Vi går med overvejelser om at sætte temperaturen lidt op. Men det er kompliceret, fordi temperaturen i for eksempel svømmehallen ved Præstegårdsskolen svinger fra 27 til 31 grader i løbet af ugen - afhængig af, hvem der benytter hallen, fortæller han.

Han siger, at svømmeklubberne foretrækker, at vandtemperaturen ligger mellem 27,5 og 28 grader. Til handicap- og babysvømning skal vandet være varmest. 

- Jeg gætter på, at det vil koste 7-8.000 kroner at hæve gennemsnitstemperaturen en halv grad pr. skole, siger han.

Der er i alt syv svømmehaller i Esbjerg. Fire af dem er skolehaller, hvor der ifølge forældre og Esbjerg Svømmeklub er problemer med vandtemperaturen.

Temperaturen i Svømmestadion Danmark er til sammenligning 26 grader, for det foretrækker konkurrencesvømmerne.