Mor til Tobias anker mishandlingsdom

Den tragiske sag om drengen Tobias, som blev tæsket til døde af stedfaren, bliver nu anket til landsretten.

Moren til den lille dreng Tobias, som døde af grov mishandling blot 15 måneder gammel med skader over hele kroppen, nægter at acceptere den dom, som hun fik tidligere på måneden i Retten i Sønderborg.

Derfor anker den 22-årige Mona Nissen Thomsen dommen på fire års fængsel, som hun fik for at have ladet kæresten afstraffe sin søn uden at gribe ind.

Det fortæller hendes forsvarer, Gert Dyrn, til ekstrabladet.dk.

- Mona anker, fordi hun ikke kan erkende, at hun skulle have mishandlet Tobias - eller set til, at han blev mishandlet - i halvanden-to måneder op til drengens død, siger advokaten.

- Og det vil hun renses for, tilføjer Gert Dyrn.

Advokaten har svært ved at forstå, at byretten kunne dømme hende ud fra de beviser, der blev fremlagt, og han vil kræve, at Monas straf bliver nedsat 6 til 12 måneder, hvis hun bliver frikendt i ankesagen, skriver ekstrabladet.dk.

Otte år bag tremmer

Den dødelig vold mod drengen Tobias kostede hendes kæreste, Rene Würfelsender, otte år bag tremmer, mens hun selv altså fik fire år i fængsel.

Dermed lykkedes det for anklageren at få straffen til moren op på niveau med den såkaldte Brønderslev-sag, hvor moren også fik fire år.

Den lille Tobias døde i juli sidste år i hjemmet i Øster Højst ved Løgumkloster.

Moren var forinden flyttet ind hos sin kæreste, men forholdet mellem den lille dreng og stedfaren udartede sig hurtigt til grov vold og barske opdragelsesmetoder.

Da lægerne undersøgte Tobias' krop, fandt de 80 skader. Det var alt fra blå mærker og bidemærker til knoglebrud og kraniebrud.

Moren og den lille dreng flyttede til Øster Højst fra Kolding. Og Koldings borgmester, Jørn Pedersen, har tidligere været ude og "dybt beklage" forløbet.

- Det kan vi kun beklage og sikre, at det ikke sker igen, har han sagt.
Borgmesteren fastholder, at der ikke på forhånd var noget, der kunne vise, at den lille familie styrede mod en katastrofe.