Mor tilstår drab på fem spædbørn

En 28-årig kvinde fra Husum har tilstået drab på fem nyfødte børn. Hverken hendes mand eller omgivelserne vidste, at hun var gravid. Børnene blev dræbt kort efter fødslen.

Den 28-årige kvinde dukkede onsdag op hos kriminalpolitiet i Flensborg, efter at hun var blevet opfordret til at aflevere mundskrab til en dna-prøve.

Her aflagde hun en omfattende tilståelse og blev anholdt, oplyser statsadvokaten.

På et pressemøde i Flensborg blev det nævnt, at den 28-årige kvinde fra Husum-egnen har to børn, som i dag er otte og ti år.

Og hun slog de fem nye børn ihjel, fordi hun var bange for at hendes mand ville forlade hende, hvis de fik flere børn.

Anede ingenting

Kvinden har til politiet forklaret, at hun var bange for, at hendes mand ville forlade hende, hvis de fik flere børn.

Hverken kvindens mand eller omgangskredsen skal have vidst noget om fødslerne.

Parret, der ifølge statsadvokaten er forholdsvis velhavende og ikke har været i de sociale myndigheders søgelys, har i forvejen to børn på henholdsvis otte og 10 år.

Manden ville ikke have flere børn, og derfor turde hans kone efter eget udsagn ikke fortælle ham om graviditeterne. Tre af børnene fødte hun i en skov, to i parrets hjem.

Kvinden, der kommer fra Husum-området ved den nordtyske vestkyst, er varetægtsfængslet og bliver tiltalt for manddrab i fem tilfælde.

Hendes mand er i psykiatrisk behandling.

15 læs papir

Det første spædbarn, som blev dræbt, gemte hun på en rasteplads nær Slesvig. Her blev liget fundet, men politiet måtte opgive at finde moderen til det nyfødte barn.

Barn nummer to blev fundet i et papirsorteringsanlæg. Her skulle yderligere et barn være gemt ved samme lejlighed, men dette barnelig er ikke fundet.

Politiet har gennemsøgt 15 lastvognslæs papir efter fundet i papirsorteringsanlægget.

De sidste tre børn skulle angivelige være begravet i kælderen under familiens hus.

Meldte sig selv

Den 28-årig kvinde har selv meldt sig, blev det sagt.

Sagen har været efterforsket intensivt i fem år. Langt over 100 kvinder i Slesvig-Holsten har - frivilligt - afgivet spytprøver for at lave DNA-analyser.

Politiet betragter sagen som opklaret. Den 28-årige kvindes DNA matcher DNA fra de fundne børnelig. +