Morfar skal holde elever på ret kurs

»Morfar« har fået fast arbejde. I et af flere forsøg på at komme fravær og frafald til livs på hf-uddannelsen på Vejen Gymnasium har skolen ansat to pensionister som mentorer for klasserne, skriver JydskeVestkysten søndag.

Mentorerne fungerer som personlige vejledere for eleverne, når de har personlige og sociale problemer, der i sidste ende kan føre til frafald.

Ordningen har kørt i et år, og gymnasiet er så tilfreds med resultatet, at endnu en »morfar« nu er på vej.- Der bliver forsøgt virkelig meget for at få frafaldet ned og mit indtryk er, at eleverne er glade for det her.

Så vi fortsætter ordningen og udvider den, siger Asger Dyhrmann, rektor på Vejen Gymnasium og Hf.Mentorerne ringer blandt andet til de elever, der ikke dukker op, hjælper dem med at finde en ungdomsbolig og gennemfører en lang række personlige samtaler, hvor mentor og elev i fællesskab opstiller mål for, hvad den unge skal lave om på. I løbet af et år har den ene af mentorerne haft 90 samtaler med elever.

Og rigtig mange unge skal holdes i hånden i dag, mener ungdomsskoleleder i Kolding og forfatter til flere bøger om unge, John Madsen.

Fra folkeskole til universitet, så har curling-børnene behov for voksne øjne.

- Vi har en generation af unge, der mangler livsfærdigheder. De har store muskler og meget lavt selvværd, og de giver hurtigt op. Vi er bare nødt til at holde dem i hånden, hvis de skal igennem en uddannelse, siger John Madsen.

Projektet, der har fået navnet Hold Fast, er støttet af EU-midler med 160.000 kroner.