TV der bevæger dig

Mosegrise forstyrrer fængslet

Mosegrise og muldvarpe forstyrrer landets sikreste fængsel.

Statsfænglet Østjylland i Horsens er Danmarks sikreste fængsel. Det moderne fængsel, der blev indviet i 2006, er blevet kaldt et superfængsel, der med den nyeste teknologi sikrer, at ingen fanger slipper ubemærket ud.

Men det er åbenbart heller ikke så nemt at komme ubemærket ind, i hvert fald ikke for mosegrise og muldvarpe. De små dyr er nemlig ofte skyld i falske alarmer, når de kommer for tæt på fængselsområdet.

Følsomt udstyr slår på dyrene

- Vi har en del kameraovervågning og sikkerhedsudstyr, der er meget følsomt og reagerer på selv det mindste, også muldvarpe og mosegrise. Og så ligger vi jo nede i et hul ude på landet, hvor vi kan have svært ved at dræne vandet væk, og det kan også være skyld i de falske alarmer, siger Statsfængslets sikkerhedschef, Lars Richardy til P4 Østjylland.

Statsfængslet Østjylland arbejder med alarmselskabet G4S på at finde en løsning, så muldvarper og mosegrise kan kravle rundt i jorden uden at sætte alarmerne igang. Vinterens frost og kulde begrænser dog antallet af falske alarmer. Problemerne er størst når jorden er meget tør eller meget våd.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App