TV der bevæger dig

Motorcykelmesse i skyggen af stigende antal ulykker

05:11

Antallet af motorcykler på de danske landeveje er steget eksplosivt de seneste fem år.

1 af 2

Antallet af motorcykler på de danske landeveje er steget eksplosivt de seneste fem år. Derfor fokuserer en stor motorcykelmesse i Fredericia i weekenden på de trafikale problemer der følger i kølvandet på de mange motorcykler.

Der er tankevækkende dramatik på programmet, når motorcykelshowet ?Forever 2 Wheels? løber af stablen lørdag den 5. februar i Fredericia Messecenter.

Her vil man kunne opleve et spektakulært indendørs færdselsuheld, nemlig en motorcyklist, som kører direkte ind i siden på en bil.
?Ulykken? udføres af stuntfirmaet ?Hit and Run?, som laver størstedelen af det stuntarbejde, der udføres herhjemme på film og i andre sammenhænge.

Ifølge arrangør Carsten Bøttern er eventen ikke bare tænkt som sjov og ballade. Der er nemlig en alvorlig baggrund for det iscenesatte uheld: I 2010 blev der dræbt flere motorcyklister i trafikken end nogensinde før, og der er specielt en katastrofal stigning i de ulykker, hvor bilisten svinger og overser motorcyklen.

- Den udvikling vil vi meget gerne være med til at sætte fokus på, påpeger Carsten Bøttern, som også på det personlige plan har oplevet det livsfarlige fænomen:
- På vej til Thy Træf i august 2010 blev en af mine kammerater overset og bragede derfor netop ind i siden på bilen. Han slap mirakuløst med knubs og blå mærker, fortæller Carsten Bøttern.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden