Motorcykelmesse i skyggen af stigende antal ulykker

Antallet af motorcykler på de danske landeveje er steget eksplosivt de seneste fem år. Derfor fokuserer en stor motorcykelmesse i Fredericia i weekenden på de trafikale problemer der følger i kølvandet på de mange motorcykler.

Der er tankevækkende dramatik på programmet, når motorcykelshowet ?Forever 2 Wheels? løber af stablen lørdag den 5. februar i Fredericia Messecenter.

Her vil man kunne opleve et spektakulært indendørs færdselsuheld, nemlig en motorcyklist, som kører direkte ind i siden på en bil.
?Ulykken? udføres af stuntfirmaet ?Hit and Run?, som laver størstedelen af det stuntarbejde, der udføres herhjemme på film og i andre sammenhænge.

Ifølge arrangør Carsten Bøttern er eventen ikke bare tænkt som sjov og ballade. Der er nemlig en alvorlig baggrund for det iscenesatte uheld: I 2010 blev der dræbt flere motorcyklister i trafikken end nogensinde før, og der er specielt en katastrofal stigning i de ulykker, hvor bilisten svinger og overser motorcyklen.

- Den udvikling vil vi meget gerne være med til at sætte fokus på, påpeger Carsten Bøttern, som også på det personlige plan har oplevet det livsfarlige fænomen:
- På vej til Thy Træf i august 2010 blev en af mine kammerater overset og bragede derfor netop ind i siden på bilen. Han slap mirakuløst med knubs og blå mærker, fortæller Carsten Bøttern.