Se video: Motorløb for veteranbiler lokkede tusinder på stranden

Sand, diesel og gamle hestekræfter tiltrak masser af mennesker ved Rømø Motor Festival, der hylder 100 år gamle racerløb.

Flere tusinde mennesker havde placeret sig på den naturlige tribune i klitterne ved Lakolk Strand. I sandet var der et godt gammeldags motorløb i gang. Et løb, der var inspireret af de motorløb, der blev kørt på Fanø i begyndelsen af 1900-tallet.

Og publikum fik noget at se og høre på, da de 80 brummende veteranbiler og motorcykler fra en anden tid fik lov at vise deres værd på den 200 meter lange løbsbane.

For at få lov at deltage skulle påklædningen matche årgang for de deltagende køretøjer. Et krav, der gjaldt både kørere og teams. Også de pressefolk, der ønskede at få adgang til pit-området og banen skulle efterleve kravet.

Ved debuten i sidste år deltog cirka 40 biler og motorcykler fra før 1941i løbet. I år har interessen for at køre med været massiv. Derfor var der også biler og motorcykler fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Schweiz og England på det lokale strandsand. 

 
 
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD