TV der bevæger dig

Mountainbikere siger nej til nyt spor

Mountainbikere elsker udfodringer - her i Tønder. Foto: ARKIV

Vejle kommunes planer om at lave et nyt spor, hvor mountainbikerne kan køre, er kedelig, siger de til Vejle Amts Folkeblad

Vejle Kommune går i løbet af kort tid i gang med at anlægge et spor rundt i Nørreskoven, som mountainbike-rytterne kan benytte i det kuperede terræn. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Men planerne falder ikke i god jord hos dem, der skal bruge det nye spor. En stor del af sporet (altså den sti eller bane, som de må køre på) går nemlig på allerede kendte stier.

- Mountainbikere kan godt lide at se meget forskelligt terræn. Det bliver en lille smule kedeligt at køre i det samme spor igen og igen, og vi skal selv være med til at holde det ved lige. Men det er ikke sådan, at vi konstant kan holde sporet i god stand. Det ville koste rigtig mange penge, og vi skal først have fat i nogle frivillige, der tager ud en gang i mellem, siger formanden for Mountainbike Club Vejle, Rasmus Jørgensen

Behovet for en mountainbike-rute synes ellers stor. Stadig flere dyrker sporten.

- Mange spørger på turistkontoret, hvor vi har et spor, og alle kan se, at terrænet omkring Vejle rummer nogle af Danmarks bedste muligheder for at lave spændende og udfordrende mountainbikespor, siger Lars-Bo Lykke Christensen, forstkandidat og driftskoordinator i Natur og Friluftsliv.

Det planlagte spor bliver omkring fem kilometer langt og går blandt andet ad den gamle skibakke bag idrætsskolen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden