Mr. EfB siger farvel

Efter 15 år siger Mr. EfB farvel. Jess Thorup hyldes i forbindelse med Esbjergs sidste hjemmekamp - mod OB. Der ventes 10.000 tilskuere til kampen.

Jess Thorup tiltræder om kort tid landet næsthøjeste trænerjob: Nemlig som træner for U21-landsholdet.

240 kampe

Jess Thorup spillede sin første kamp for de blå-hvid stribede i august 1998. Siden blev det det 240 kampe for førsteholdet - og Jess Thorup er noteret for at have scoret 71 mål.

Foruden EfB har han spillet som angriber for OB, Uerdingen, FC Tirol og Ham-Kam.

I mange år var Jess Thorup anfører - og siden han stoppde i 2005 har han været assistenttræner, bl.a. for Troels Bech, som nu er træner for aftenens gæstehold.

Assistenten skiftet ind

Selv om støvlerne egentlig var stillet på hylden, blev trænerassistenten skiftet ind til sin sidste kamp som spiller - med ni minutter igen i en kamp mod Randers FC den 5. november 2006.

Da Troels Bech i november 2008 forlod klubben, overtog Thorup midlertidigt cheftrænerposten i efterårets resterende kampe.

Og han vendte i 2011 tilbage til trænerjobbet, da Ove Pedersen blev fyret.

Forrygende sæson

Og Jess Thorup slutter efter en forrygende sæson. Esbjerg har været det hold, der har klaret sig bedst i forårssæsonen. Og for præcis en uge siden sikrede Esbjerg sig pokalen - den første titel siden 1979 - da de vandt over Randers FC foran 20.000 tilskuere i Parken.

TV SYD er på plads på station i Esbjerg. Se et miniportræt af succes-træneren i TV SYDs Nyheder kl. 19.30.