TV der bevæger dig

MRSA-debatten er nået til England

01:05

Sidste år afslørede TV SYD at der er MRSA-bakterier i svinekød i butikkerne. Det har inspireret den britiske avis The Guardian til at lave en tilsvarende undersøgelse i England.

1 af 2

Det engelske dagblad The Guardian har nu bragt debatten om MRSA-bakterien over kanalen. Det sker bl.a. på baggrund af TV SYDs afdækning af, at et stort antal danskere har fået MRSA-bakterien overført efter at have været i kontakt med svin.

The Guardian har testet 100 pakker svinekød købt i detailkæderne Sainsbury's, Asda, The Co-operative og Tesco. Ud af de 100 pakker blev ni pakker testet positiv for MRSA-bakterien CC398, og ud af de ni stammede otte fra Danmark.

Den niende pakke, hvor man konstaterede spor af CC398, var fra Irland.

Ud af de 100 prøver havde 74 pakker Danmark som afsenderland, mens 25 kom fra britiske producenter og en enkelt fra Irland.

The Guardian beskriver CC398-bakterien som en såkaldt superbug, der i 2014 blev konstateret hos 1.271 danskere, som blandt andet fik MRSA-bakterien overført efter at have været i kontakt med grise. Udbredelsen af MRSA kædes sammen med brugen af antibiotika i den intensive danske svineproduktion.

- Se artiklerne om MRSA i The Guardian her

Som det fremg\u00e5r her indg\u00e5r TV SYDs d\u00e6kning af MRSA-smittede i The Guardians artikler og video-dokumentar.

Som han tidligere har gjort det i TV SYD siger professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet, Hans Jørn Kolmos til The Guardian, at den danske MRSA-situation er ude af kontrol.

TV SYD testede sidste år 100 pakker dansk svinekød hos Fødevarestyrelsen og DTU for den multiresistente bakterie. Her viste analyserne, at der var svine-MRSA i 21 pct. af de testede pakker.

Se The Guardians video-dokumentar her - varighed 16 minutter og 45 sekunder:

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden