Muleposer med budskab

Hjemmehjælpere i Fredericia kommune får nu udleveret muleposer med et budskab. På poserne står der: "Jeg handler for en borger"

De særlige indkøbsnet skal signalere, at medarbejderne i Praktisk Bistand i Fredericia Kommune er på arbejde, når de handler i arbejdstiden. Praktisk Bistand er afdelingen, der bl.a. gør rent og vasker tøj for ældre borgere - og køber ind for dem, der er visiteret til den service.

Reaktion på TV-sag

- Vi har fået lavet muleposerne som en reaktion på den sag fra København, der kører i pressen, om hjemmehjælpere, der handlede privat i arbejdstiden. Uanset om det er sandt eller ej, har omtalen af den sag mistænkeliggjort en hel erhvervsgruppe, hvilket bestemt ikke er rimeligt, slår beredskabschef Kaj Petersen fast. Han er også chef for medarbejderne i Praktisk Bistand.

Tydeligt signal

- Jeg har fuld tillid til den måde, mine medarbejdere udfører deres arbejde på. Og poserne skal sende et tydeligt signal om, at når Fredericia Kommunes medarbejdere handler i arbejdstøj i arbejdstiden, så er det for en borger, understreger Kaj Petersen.

Jakke over arbejdstrøje

Efter den seneste tids mediestorm har flere medarbejdere i Fredericia udført den del af arbejdet  skjult. F.eks. ved at tage en jakke over arbejdstrøjen.

- Det er ikke rimeligt, at det skal være nødvendigt. Derfor håber jeg, at borgerne i Fredericia vil tage godt imod de medarbejdere, de måtte møde i butikkerne og på gaderne med disse indkøbsnet. Nettene viser altså, at de er på arbejde, siger Kaj Petersen.