Museum frygter lukning

Museum Sønderjylland har så store problemer med at få økonomien til at hænge sammen, at seks afdelinger risikerer at lukke.

Grundstenen til den sønderjyske identitet, er i fare. Det frygter folkene bag Museum Sønderjylland.

For museet har så store problemer med at få økonomien til at hænge sammen, at seks afdelinger skal lukke, medmindre kommunerne vil overtage driften.

Jeg har fået at vide i går, at hvis ikke de finder på en anden løsning, så er der en fyreseddel på bordet 1. juni.

Museum Sønderjylland kommer til at mangle op mod fem millioner kroner hvert år, fordi staten skærer i tilskuddet. På Slesvigske Vognsamling i Haderslev frygter både ansatte og frivillige for fremtiden.

- Det er forfærdeligt, for der går noget kultur tabt, siger frivillig Axel Clausen til TV SYD.

Daniella Andersen holder styr på de frivillige.

- Jeg har fået at vide i går, at hvis ikke de finder på en anden løsning, så er der en fyreseddel på bordet 1. juni, forklarer Daniella Andersen.

Hun fortæller, at stemningen har været noget trykket onsdag, efter meddelelsen kom om, at museerne vil lukke vognsamlingen eller overdrage den til kommunen.

Både Daniella Andersen og Axel Clausen håber nu på, at kommunen overtager museet, så de kan blive på værkstedet.

- Jeg ved godt, at verden ikke går i stå, fordi der ikke er nogen, der laver et vognhjul mere. Men jeg synes også, at man har godt af at se, hvordan det kan laves og hvordan det har været, fortæller Danielle Andersen.

De seks afdelinger der er i fare er Skærbæk Museum,  Oldemorstoft i Bov og Jacob Michelsens Gård i Aabenraa. Derudover tre afdelinger i Haderslev: Bymuseet, Ehlers Lertøjssamling og Slesvigske Vognsamling.