TV der bevæger dig

Musikfest tager højde for brandfare

Frygt for brand har fået arrangørerne af Musik i Gryden i Grindsted til vande parkeringspladsen og de advarer gæsterne mod brug af åben ild. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Arrangørerne af Musik i Gryden har sat masser af spande op til rygerne for at hindre, at et cigaretskod sætter ild til den tørre natur. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Danser med Drenge fyrede op under Musik i Gryden. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Cigaretterne landede ikke altid i de brandsikre spande. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Publikum sang godt med på Burhan G's sange Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Scenen er 550 m2 stor på Grindsted Stadion. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

1 af 6

Parkeringspladsen er vandet, og der er sørget for spande med sand til askebægre for at sikre dagens musikfest i Grindsted mod brandfaren.

Musik i Gryden er en endags koncert og er Grindsteds største familiehavefest, som arrangeres af Grindsted GIF.

Til 2018-udgaven, der finder sted lørdag eftermiddag, ventes der 3.800 gæster.

De fleste år frygter festivalarrangører at blive ramt af regnvejr - men i år er det tørke og hedebølge, som giver udfordringer, når mange mennesker mødes og fester i naturen. 

Læs også Gryden havde håbet på udsolgt

I Grindsted finder selv musikdelen sted på byens fodboldstadion, hvor banen er dejlig grøn med saftig græs, da den bliver vandet, hvorfor brandfaren her er minimal.

Derimod er parkeringsområdet et tørkeramt område, hvor der er truffet særlige foranstaltninger for at undgå brand.

- Vi har vandet området den seneste uges tid og fjernet tørt græs og visne blade, ligesom vi har opsat spande med sand, der fungerer som sikre askebægre til rygerne, fortæller Kurt Holm, der er formand og sikkerhedsansvarlig for Musik i Gryden.

Vandingsanlæg fra boldbanen har kørt over parkeringsarealerne fire gange, og folk fra Billund Kommune har suget de mange visne blade sammen med store maskiner.

Musik i Gryden afholdes for 15. gang og finder altid sted den første lørdag i august. Der er plads til 4.500 gæster i Gryden.

Ud over Danser med Drenge spiller Burhan G., The Boss, Magtens Korridorer og Infernal, mens Rasmus Seebach lægger låget på musikgryden sent lørdag aften.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App