Muslimsk kirkegård er et stort ønske

En række muslimske foreninger i Aabenraa ønsker sig deres egne gravpladser og gerne på en kristen kirkegård.

Kassem Rachid og fire muslimske foreninger i Aabenraa vil rigtig gerne have deres egne gravpladser.

Hvor er ikke så afgørende, men det kunne godt være på Aabenraa Kirkegård. 

quote

Der var en kvinde, hvis mand døde for nylig, og han blev begravet i Odense, og hun har ikke mulighed for at komme derover. 

Kassem Rachid, fmd., Arabisk Forening, Aabenraa

Ønsket kommer især i lyset af, at der kommer flere muslimer til byen. 

- I det sidste stykke tid er der kommet rigtig mange flygtninge til Aabenraa. Vi er rigtig mange efterhånden, siger Kassem Rachid, der er formand for Arabisk Forening i Aabenraa.  

I fremtiden kan det derfor blive et problem. For når en muslim i Aabenraa dør i dag, kan vedkommende risikere at blive begravet langt væk. 

- Der var en kvinde, hvis mand døde for nylig, og han blev begravet i Odense, og hun har ikke mulighed for at komme derover. Jeg synes, at det er synd. Lidt trist, fortæller Kassem Rachid. 

Forslaget har mødt modstand fra et par politikere i byrådet. Løsgængeren Kaare Solhøj har blandt andet sagt til JydskeVestkysten:

- Jeg er lodret imod, at vi anerkender, legitimerer og inkluderer den ondskabsfulde ideologi islam i vores samfund, siger Kaare Solhøj til avisen. 

Den holdning undrer Kassem Rachid, men det er ikke politikerne, som i sidste ende skal give lov. Det skal menighedrådet i Aabenraa Sogn.

- Vi må se, hvad vi kan gøre. Der skal være plads til alle, og der skal tages hensyn til alle, siger Lars Henningsen, der er formand for Kirkegårdsudvalget i Aabenraa Sogn.

Nu vil menighedsrådet se på erfaringerne fra andre steder - blandt andet i Tønder og Vejle.  

Det vigtigste for muslimerne er, at de får deres afdøde tæt på. 

Ifølge Kassem Rachid behøver muslimerne ikke en muslimsk kirkegård, men blot et stykke af jorden, som hører til kirkegården.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.