Muslingefiskerne hårdt ramt af fiskestop

I en måned har det nu været forbudt at fiske muslinger i Lillebælt. Vi har aldrig tidligere set så store koncentrationer af giftige alger i Lillebælt, siger brancheformand.

-Det er et erhverv, der lige nu ligger helt brak og det har store økonomiske konsekvenser for dem, der lever af muslinger fra Lillebælt. Det fortæller formanden for Muslingeerhvervet Viggo Kjølhede til TV SYD.

For godt en måned siden viste prøver i Lillebælt store koncentrationer af giftige alger og det betyder, at der lige nu slet ikke må fiskes efter muslinger.

-Det vi har set, det er det værste nogensinde og for, at vi igen må fiske i Lillebælt, så skal vi have godkendte prøver i 14 dage i træk, siger Viggo Kjølhede til TV SYD.

Der bliver hver uge taget prøver af både vandet og af kødet i muslingerne og på grund af fødevaresikkerheden er det vigtigt, at grænseværdierne ikke bliver overskredet, siger Viggo Kjølhede.

Om de store koncentrationer af giftige alger skyldes udslip af kvælstof efter branden i Fredericia, det kan Viggo Kjølhede ikke sige noget om.

Brancheformanden håber dog, at der snart er udsigt til bedre tider igen. Ifølge Viggo Kjølhede så har prøverne den seneste uge igen været gode.