Er du klar? Myre-invasion på vej

Den forholdsvis milde vinter har givet gode livsbetingelser i myreboerne og nu søger de efter mad. Det har givet skadedyrsfirmaer masser at lave

André Pedersen løfter en slags  tønde fyldt med gift op og placerer den på ryggen. Han griber giftsprøjten. Vi er i et villakvarter i Varde. Her har myrer invaderet Jytte Sørensens hjem.

- Jeg har prøvet selv at udrydde dem med en spraygift, og det virker da også lige umiddelbart men så kommer de hurtigt igen og igen, fortæller hun.

Jytte Sørensen er kun en ud af mange, der allerede nu på året døjer med myrer, der trænger ind i folks huse.

- Ja det er tidligere på året end det plejer, men den store forskel er, at der er så mange flere myrer nu end der ellers er, siger André Pedersen, der er ejer af JyllandsSkadedyrservice i Kolding.

Han har fået travlt, fordi den forholdsvis milde vinter uden de hårde frostgrader, har givet myrerne gode betingelser. Frosten har med andre ord ikke ryddet ud i bestanden og nu er de klar til at rykke ud. De søger ind i vores huse, hvor der ofte er gode sager i form af krummer, affald eller sågar søde sager.

- De er rigtig trælse at have indenfor. De begynder at komme op på køkkenbordet og så skl jeg være forsigtig med ikke at få dem i franskbrødsdejen, når jeg bager, siger Jytte Sørensen.

Myrerne kan være svære at få bugt med, når de først har "forelsket" sig i en bolig. Nogle gange må André Pedersen komme igen og sprøjte endnu en gang.

Se videoen og få et godt råd fra André Pedersen.