Mystisk sag: 50 tons spild-olie forsvundet

Havnechef Kristen Nedergaard, Rømø, har meldt en mystisk sag til politiet. Mindst 50 tons miljø-giftig spildolie er forsvundet. Måske er det endt i lokale beboeres oliefyr.

Rømø Havn er miljøcertificeret og havnechefen kalder det uacceptabelt, at der siden 2009 er forsvundet omkring 10 tons spild-olie fra havnens område.

- Det er en meget træls sag for havnen. Havnen ligger i et miljømæssigt meget følsomt område. Derfor er der skarpe krav til os, og det skal vi naturligvis leve op til, siger havnechefen til Ekstra Bladet.

Solgt illegalt?

Lederen af lokalpolitiet i Tønder, politikommissær Svend Erik Paulsen, bekræfter overfor avisen, at der er ?en sag fra havnen i Rømø?.

Lokale oliefyr?

Havnechefen har forgæves forsøgt at finde ud af, hvor de store mængder olie er forsvundet hen? Men det har ikke været muligt for ham at opklare sagen.

- Jeg har ikke kunnet finde ud af, hvad der er foregået og om, der er foregået noget kriminelt. Derfor har jeg anmeldt forholdet til politiet. Men jeg har hverken anmeldt havnen eller navngivne personer, siger havnechef Kristen Nedergaard til Ekstra Bladet.

Avisen noterer, at der i en del år har været en praksis med, at de mange tønder spildolie er blevet stillet et særligt sted på havnen. Her har en eller flere lokale beboerre hentet olien ? helt uden kontrol med, hvad olien er blevet brugt til.

Havnechefen anmeldte sagen før jul. Han ved, at flere personer er blevet afhørt på øen.

- Jeg er endnu ikke selv afhørt, siger havnechefen.

- Der skal selvfølgelig være en nøjagtig sammenhæng mellem den mængde olie, der føres ind i havnen og den mængde som føres ud, fastslår Kristen Nedergaard. Men nu må politiet tage undersøge, om vore procedurer er rigtige.

Artikel fra eb.dk