TV der bevæger dig

Nabo til kommende flygtningebolig: - Hvorfor placere boligerne her?

Marken her ved parcelhuskvarteret i Sønderparken skal tilføres 40 flygtningepavilloner. Foto: Sandra Rask Petersen, TV SYD

40 planlagte flygtningepavilloner i Sønderparken i Bramming falder ikke i god jord ved naboerne. En frygter blandt andet, de ikke kan få deres hus solgt.

Esbjerg Kommune planlægger at etablere 40 midlertidige flygtningepavilloner i Sønderparken i Bramming ved Esbjerg. Men kommunens planer falder ikke i god jord ved naboerne til de kommende flygtningeboliger.

Pavillonerne skal placeres på en kommunalt ejet mark ved parcelhuskvarteret. Og flere af naboerne har svært ved at forstå Esbjerg Kommunes planer – blandt andet Henriette Bay Hornshøj, der har sit hus i Sønderparken til salg. Hun er overbevist om, hun aldrig får solgt sit hus på grund af de kommende pavilloner.

- Jeg var helt tudefærdig, da jeg hørte det. For vi har vores hus til salg og skal flytte til Odder. Nu kommer det her. Vi får det aldrig solgt. For ingen vil være interesserede, så længe man ikke ved noget om, hvor lang tid der skal være pavilloner til flygtninge, siger Henriette Bay Hornshøj til TV SYD.

Hun understreger over for TV SYD, at hun ikke har noget imod, at Bramming skal tage i mod flygtninge, men hun forstår ikke, hvorfor kommunen vil placere pavillonerne i et nyt parcelhuskvarter, der er i udvikling.

- Det er helt i orden, at der kommer flygtninge. De skal også have lov at være her. Men der er andre steder i Bramming, pavillonerne kan opstilles. For det giver ikke nogen mening, at opstille dem i et nyt kvarter, hvor parcelhusgrunde er til salg, og der er gang i udviklingen. Hvorfor ødelægge den udvikling i et helt nyt kvarter?, spørger Henriette Bay Hornshøj.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden