Se svineriet: Nabo svigtet af det offentlige på femte år

Sommerhusejer er godt og grundigt træt af det offentliges langmodighed. Kommune, politi, retsvæsen er meeeget langsomme.

En sommerhusejer i Blåvand er godt og grundigt træt og frustreret over sagsbehandlingstiderne hos det offentlige.

På syvende år er en sommerhusejer nabo til denne ulovlige losseplads.
På syvende år er en sommerhusejer nabo til denne ulovlige losseplads.

På syvende år er han nabo til en virksomhed, som ulovligt har hobet affald op på sin grund, og trods talrige henvendelser til Varde Kommune, den første var for fem år siden, gik der flere år før komunen reagerede på ulovlighederne. Blandt andet gik der et år efter deres første kontrolbesøg på virksomheden før de opdagede, at ejeren ikke havde tilladelse til at drive virksomhed der.

Vi sidder med en fornemmelse af, at vi er kværulanter, på trods af, at Varde Kommune har begået fejlene.

På syvende år er en sommerhusejer nabo til denne ulovlige losseplads.
På syvende år er en sommerhusejer nabo til denne ulovlige losseplads.

Siden har sagen ligget hos Politi og Retsvæsen i over et år, stadig uden der er kommet en afgørelse. Lossepladsen ligger endnu derinde på naboens grund – på syvende år.

Andreas Jørgensen siger til TV SYD, at situationen nærmest er vendt på hovedet:

- Vi sidder med en fornemmelse af, at vi er kværulanter, på trods af at Varde Kommune har begået fejlene.

Andreas Jørgensen: - Der har været en konstant larm fra gummigeder
På syvende år er en sommerhusejer nabo til denne ulovlige losseplads.
På syvende år er en sommerhusejer nabo til denne ulovlige losseplads.

Tidslinie noteret af naboen, Andreas Jørgensen:

  1. Søren Jensen flytter ind på Tane Hedevej 32 i 2009, og hurtigt begynder der at blive læsset byggeaffald på hans grund.
  2. Foråret 2011: En ingeniør fra Varde Kommune besøger Søren Jensen og får at vide, at affaldet skal nedknuses. Ingeniøren undersøger ikke, om Søren Jensen har tilladelse til at drive erhverv.
  3. Foråret 2012: Affaldsbjerget vokset betragteligt. Ingeniøren aflægger endnu et besøg, og denne gang bliver han opmærksom på, at Søren Jensen mangler landzonetilladelse.
  4. 2012-2014: Vi henvender os jævnligt til Varde Kommune for at høre, hvordan det går, om vi evt. skal politianmelde Søren Jensen for de gener hans virksomhed forvolder, men får at vide, at det får vi formentlig ikke noget ud af. Det er svært at komme igennem og få besked om, hvad der sker i sageg. Vi sidder med en fornemmelse af, at vi er kværulanter, på trods af, at Varde Kommune har begået fejlene. 
  5. Foråret 2014: Vi henvender os igen til kommunen, da affaldsbjerget er vokset betragteligt over vinteren, og ingeniøren og (vist nok) en biolog fra kommunen kommer på besøg hos naboen. Og os. Vi undrer os over, at der ingenting er sket i sagen, men bliver lovet, at der bliver sat skub i sagen, og herefter bliver processen med de forskellige tilladelser så rent faktisk sat i gang: Søren Jensen bliver bedt om at ansøge om landzonetilladelse - får afslag, så vidt jeg husker i starten af 2015. Så får han påbud om at fjerne affaldet, men er ligeglad, og kommunen politianmelder ham i maj 2015. 
  6. Politimanden der skal tage sig af sagen, tager på sommerferie kort efter politianmeldelsen - herefter skal han være en del af antiterrorberedskabet det meste af efteråret, så sagen forsinkes yderligere. Der bliver endelig berammet et retsmøde i starten af februar 2016, men Søren Jensen er kommet til skade på en traktor i mellemtiden, og melder afbud. Næste retsmøde: starten af april - Søren Jensen melder afbud igen. Næste retsmøde?