Naboer: Kæmpevindmøller giver os frihed

Vattenfall vil opkøbe boliger ved Rejsby for at kunne bygge vindmøllepark. Det er en lettelse for dem, der nu endelig kan få solgt deres bolig.

Jytte Johanne Jacobsen bor i det smukke Sønderjylland. I Tønder kommune, hvor der er store vidder og langt mellem husene. Men der er planer om, at der skal bygges nyt - energifirmaet Vattenfall vil tilføje mellem 42 og 56 kæmpevindmøller til udsigten fra Jytte Jacobsens vinduer.

Og det er en rigtig god nyhed for Jytte Jacobsen. Hun bor selv i sit hus, som efterhånden trænger til en større renovering.

Hør, hvad Jytte Jacobsen siger til  vindmølleplanerne.

Hun kan ikke låne til den i banken, og det er heller ikke til at spare sammen til sådan en omgang. Så Vattenfalls planer kommer som kaldet. Med vindmøllerne kommer nemlig et tilbud om at opkøbe alle de boliger, der ligger op til den kommende vindmøllepark - og det er netop her, Jytte Jacobsens hus ligger.

Hun har boet i sit hus i 16 år, men ved godt, at hun skal derfra igen en dag. Men indtil videre har hun været stavnsbundet til huset, som ligger langt væk fra korte liggetider og købere i kø.

- Man kan godt sige, de (Vattenfall, red.) er en slags redningsmænd for mig, siger hun i dag til TV SYD.