Nabohjælp afhjælper juleindbrud

Statistik fra julens indbrud og antallet af nabohjælpere i politikredsene viser, at nabohjælpere kan være med til at afhjælpe indbrud.

Vi har hørt rådet igen og igen: Hjælp over hækken med at holde øje med personer, som ikke er budt ind til julehyggen. Og noget tyder på, at det gode råd fra politiet faktisk har en effekt.

De foreløbige tal for årets indbrud i juledagene fra den 20. december til den 27. december viser nemlig, at Syd- og Sønderjyllands politikreds er den kreds på Fyn og i Jylland, hvor der er anmeldt næstfærrest indbrud. Kun ved Midt- og Vestjyllands Politi har man modtaget færre anmeldelser om indbrud. Og i netop de to politikredse er der flest husstande tilmeldt nabohjælp.

Bedst til at hjælpe hinanden er man i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, hvor over 16.000 adresser er en del af nabohjælpen, og hvor der er anmeldt 0,18 indbrud pr. 1000 indbyggere i juledagene. Det er altså blot 79 indbrud fra søndag til søndag.

Du kan i aftenens 19.30-udsendelse fra TV SYD høre specialkonsulent hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergaard, forklare tallene.