Nabohjælp skal stoppe kriminalitet i sommerhuse

Sommerhusejere mødes mandag aften i forsøg på at få antallet af indbrud og brande ned.

En gruppe sommerhusejere går nu til kamp mod kriminaliteten i deres udsatte sommerhusområde. Ved et møde mandag aften om Nabohjælp skal ejerne diskutere, hvordan de kan forhindre, at tyve og pyromaner slår til igen.

- Vi har været rigtig plagede af indbrud og brande. Det er nærmest et tag-selv-bord herude, siger Gitte Papuga, der er formand for Grundejerforeningen Hvidbjerg, Høll og Mørkholt, til TV SYD.

I december og januar var området mellem Vejle og Fredericia udsat for en serie af sommerhusbrande. Gerningsmændene blev siden fængslet, men Gitte Papuga mener, at ejerne selv kan gøre en indsats for at forhindre fremtidige brande og indbrud:

- Jeg håber, at folk sætter sig ned og laver en liste på deres vej over, hvem bor vi her på vejen, og hvad kan vi gøre for at hjælpe hinanden, siger Gitte Papuga.

Hun opfordrer sommerhusejerne til at etablere Nabohjælp og til derudover at holde øje med hinandens huse:

- Det handler om at lære hinanden bedre at kende - at fortælle sine naboer, hvornår man ikke er i sommerhuset, og hvornår man lejer det ud til nogle andre, mener hun.

TV SYD sender live fra mødet mandag aften, hvor politiets eksperter og en låsesmed giver tips til, hvordan man kan sikre sig mod de ubudne gæster