Nadia hjælper hver weekend med at samle ind til flygtninge

Nadia Møller Laz går i 2.g på gymnasiet, og hun bruger sine weekender på at samle ind til flygtninge.

Hvad brugte du dine weekender på, da du gik i skole? Søndage i sofaen, lørdage på diskotek, og nogle lange dage med lektier måske?

Nadia Møller Laz går i 2. g på Kolding Gymnasium, og i de sidste par måneder har hun brugt sine weekender på at samle ind til flygtninge i projektet New Start i Kolding.

- Man bliver simpelthen bare så glad, for det der med at hjælpe andre, det betyder simpelthen så meget. At man så kan donere det til nogen, der virkelig har brug for det, det betyder virkelig meget, siger den unge frivillige.

Lørdag kom resultatet af Nadia Møller Laz’ og mange andre frivlliges anstrengelser så, da New Start kunne åbne deres ”butik” for flygtninge med tøj, legetøj og køkkenudstyr, som flygtninge kan afhente gratis. Og der kom mange flygtninge, som satte pris på tilbuddet.

- At der kommer så mange, og vi ser, at et lille stykke legetøj kan give en dreng julelys i øjnene, det gør mig dobbelt så glad, som det gør dem glad. Jeg var lige ved at få tårer i øjnene før, siger Nadia Møller Laz, hvis far er fra Libanon.

New Start Kolding er startet af den radikale byrådspolitiker i Kolding Jesper Elkjær og det tidligere folketingsmedlem fra SF Karina Lorentzen. New Starts butik ligger på Esbjergvej 108 i Kolding, og der er pt. 72 frivillige.