TV der bevæger dig

Næppe strafbart at slå indsat bevidstløs

Fangen gik amok, da han skulle flyttes til en anden celle.

Onsdag aften vil lægerne forsøge at vække fange, der mistede bevidstheden under klammeri med arrestpersonale i Kolding.

Hele onsdagen har efterforskerne hos Sydøstjyllands Politi undersøgt sagen om den 23-årige indsatte, der tirsdag mistede bevidstheden under håndgemæng med personalet i Kolding Arrest.

- Vi er ikke færdige med at foretage afhøringer i sagen, men indtil nu er der ikke noget, der tyder på, at der er begået noget strafbart, fortæller politiinspektør Verner Pedersen til Ritzau.

Den 23-årige indsatte mistede bevidstheden, da han tirsdag kom i klammeri med personalet i Kolding Arrest. Hans tilstand blev tidligere onsdag betegnet som "alvorlig".

- Det sidste, jeg har hørt, er, at de vil forsøge at vække ham her til aften på sygehuset, fortæller Verner Pedersen.

Gik amok

Politiinspektøren fortæller, at den indsatte gik amok i sin celle. Da arrestpersonalet ville flytte ham til en anden celle, blev situationen så voldsom, at de måtte bruge magt, og manden endte med at miste bevidstheden.

- Der er tale om almindeligt håndgemæng. Der er ikke brugt våben af nogen art. Heller ikke peberspray, fortæller Verner Pedersen.

Politiet skal i de kommende dage fortsætte afhøringerne af vidner til episoden. Man må dog vente med at afhøre arrestpersonalet til næste uge.

- De har forlangt at have en bisidder med ved afhøringen og han kan først på mandag. I mellemtiden vil vi så snakke med de andre indsatte og høre, om de har set noget, siger Verner Pedersen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu