TV der bevæger dig

Næste generation klar til at tage over i Lego

Thomas Kirk Kristiansen, er klar til at overtage mere ansvar i LEGO selskaberne. Foto: Kirkbi

Kjeld Kirk Kristiansen er ved at køre sin søn i stilling i Lego.

1 af 2

Kjeld Kirk Kristiansen er ved at overdrage tunge poster og indflydelse i den globale legetøjskoncern Lego til sin søn.

Generationsskiftet har været under forberedelse i næsten ti år. Legetøjskoncernens mange ansatte er blevet orienteret om, at familieoverhovedet er i gang med at trække sig fra livsværket.

- Det er blevet kommunikeret internt, at et glidende generationsskifte er i gang, siger Legos topchef Jørgen Vig Knudstorp til Berlingske Business.

Arvtageren er i dag på plads, bekræfter topchefen samtidig. Det er Kjeld Kirk Kristiansens mellemste barn i en børneflok på tre, Thomas Kirk Kristiansen, der har sagt ja til at overtage nøglerne til Lego-koncernen.

Han har hovedsageligt været beskæftiget i sit eget stutteri Kirk Arabians, og han har ingen erhvervserfaring fra handels- eller industrivirksomheder. Efter en grundig indkøringsperiode er han dog klar til at overtage den tunge familiearv og magten over milliardkoncernen, der er blandt de største i Danmark og verdens største i sin industri.

- Når man kigger alle posterne igennem, kan man se, at Kjeld har siddet og sidder i mange af selskaberne, men situationen er nu, at Thomas bliver kørt i stilling til at glide ind i de poster,« siger topchef Jørgen Vig Knuds­torp,  der fortæller, at de to i dag er i tæt dialog om de vigtigste beslutninger i virksomheden.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden