Narko-bagmand dømt

En nigeriansk-født mand er idømt syv års fængsel ved Retten i Esbjerg. Han er dømt for bl.a. indsmugling, opblanding og salg af kokain.

Manden betragtes som bagmanden i en omfattende narko-sag, hvor i alt 14, personer er dømt. Foruden fængselsstraffen er han udvist for bestanding ? og han fik konfiskeret et skønsmæssigt udbytte på 266.000 kr.

Sagen har været efterforsket gennem 2013 og 2014. I løbet af efterforskningen kom Syd- og Sønderjyllands Politi på sporet af bagmanden. Han forsøgte i maj sidste år at rejse ind i USA, men blev anholdt i lufthavnen i Newark. Han var da efterlyst internationalt. Og i august blev han udleveret til Danmark til retsforfølgelse.

- Dette er en omfattende sag, der allerede har flere domme bag sig, siger anklager i sagen, Henriette Baade. Vi er yderst tilfredse med, at vi i denne sag også har fået udleveret og dømt narkobagmanden - og fået sat en stopper for så omfattende narkotikahandel i Esbjerg over så lang en periode.

Den nigerianske mand blev fundet skyldig i indsmugling, opblanding og salg samt forsøg på salg af ca. tre kilo kokain.

Bagmandens virke som narkohandler i Danmark strækker sig helt tilbage fra juli 2013 og frem til januar 2014, hvor han er tiltalt for det sidste forsøg på indsmugling.

Bagmanden har brugt såkaldte bodypackers til indsmuglingen. En bodypacker sluger kokainen i små kapsler, stiger ombord på et fly ? i disse tilfælde til Danmark ? og får på den måde kokainen smuglet ind i landet. Kapslerne med kokainen kommer

efterfølgende ud med afføringen.

Sagen mod bagmanden har kørt i Retten i Esbjerg over otte retsdage. Mange vidner er afhørt ? og der er fremlangt omfattende mængder video-overvågninger og aflytningsmateriale.