Narkobande får hård fængselsstraf for at sælge amfetamin

Retten i Sønderborg idømmer onsdag fire mænd fra Rødekro, Kruså, Tinglev og Bylderup-Bov tre til seks års fængsel for organiseret narkokriminalitet.

En 37-årig mand fra Rødekro, som blandt andet blev dømt for at være i besiddelse af et kilo amfetamin i en bil ved Randers i november 2015, blev idømt fængsel i seks år.

En 26-årig mand fra Tinglev, som blev dømt for i flere tilfælde at have overdraget amfetamin til andre, blev idømt fængsel i fem år og seks måneder.

En 34-årig mand fra Bylderup-Bov, som blandt andet lagde hus til narkotikaforretningerne, blev idømt fængsel i fem år.

En 37-årig mand fra Kruså, der er fuldgyldigt medlem af Bandidos, blev idømt fængsel i tre år for at have været en del af narkotikaforretningerne.

Senioranklager Rikke Brændgaard-Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi er tilfreds med resultatet.

- Vi har vurderet, at der var tale om en gruppe, som i fællesskab har stået for organiseret handel med amfetamin, og det var retten enig i. Strafudmålingen er helt i tråd med anklagemyndighedens påstand og viser, at der slås hårdt ned på organiseret narkokriminalitet, siger hun i en pressemeddelelse. 

Den 37-årige mand fra Kruså ankede dommen og kærede varetægtsfængslingen til Vestre Landsret, mens de øvrige tre endnu ikke har afgjort, om de vil anke dommen.

Derudover blev to af de tiltalte dømt for grov vold i forbindelse med opkrævning af narkogæld. Gruppen holdt til i en ejendom på Lundvej i Bylderup-Bov.

Samtlige dømte er fortsat varetægtsfængslede efter dommen.