Narkoring: Vi har lukket et hul

Den store narko-ring, som politiet i Syd- og Sønderjylland har optrevlet i foråret, har ingen sammenhæng med bandekriminalitet. Det er tilfældigt, at de centrale personer i sagen er fra Vejle og Esbjerg.

- Det kan vi helt afvise, siger vicepolitiinspektør Hans Roost til TV SYD.

Hvordan har optrevlingen påvirket narko-markedet?

- Lad mig sige det på den måde, at vi har lukket ét hul. Men det er klart, at vi har fundet ud af, hvordan de opereres - og det kan bruges i andre sager.

Måtte klare sig selv

De to mænd der sigtes for at være bagmænd er fra Vejle. De har i stor stil rekrutteret unge kvinder til at køre narkoen til Danmark.

Og en 26-årig kvinde fra Esbjerg, som har haft en afgørende rolle med at hyre de unge kvinder, har fået 12 års fængsel for sin medvirken.

Ni personer har allerede sammenlagt fået 53 års fængsel i sagen.

- De har fået hårde straffe, også selvom de kun har kørt en eller to ture, så det undrer os, at de unge vover sig ud i sådan noget. De har taget en stor risiko i forhold til pengene, og hvad stoffet ellers er værd, fortsætter vicepolitiinspektøren.

Faktisk har de helt unge kvinder skullet klare sig selv, selvom de ifølge politiet fik en lille løn.

- De har fået en mobiltelefon og en gps i bilen, hvis de skulle fare vild. Og så har de taget til Holland eller Tyskland, hvor de har stillet bilen, og senere taget turen hjem og stillet bilen i Danmark, siger Hans Roost.