Natur-rute lægges om i Vestjylland

Den nye naturpark og den gendannede Filsø får Friluftsrådet til at lave om på Maguerite-ruten - og det er en sjælden begivenhed.

Ruten gennem det danske landskab bliver normalt kun lavet om hvert tiende år. Planlægningen af Naturpark Vesterhavet og ikke mindst langt fremskredne planer for etableringen af landets sjette-største sø i et enormt naturområde i det vestjyske, Filsø, har Friluftsrådet nu givet tilladelse til en ændret rute gennem Varde Kommune.

Flere ud i naturen

Initiativet til den ændrede rute er kommet fra Vardes turistchef Colin John Seymour, som forventer, at den mere kystnære rute vil få flere til at begive sig ud til de mange seværdigheder langs med ruten.

- Filsø bliver en naturoplevelse meget ud over det sædvanlige med godt 900 hektar retableret sø midt i et stort natur-område. Filsø bliver et sandt eldorado for fugleliv med millioner af trækfugle, men også naturområdet omkring søen bliver en oplevelse i særklasse, siger Seymour.

Arbejdet med Naturpark Vesterhavet, som foregår i samarbejde med Friluftsrådet, har også haft betydning for den ændrede rute, ligesom arbejdet med etablering af et nationalt krondyrcenter i Kjærgård Plantage helt sikkert også har været medvirkende til accept af ruteændringen. Centret bliver det eneste sted i Danmark, hvor man kan opleve krondyr i fri natur.

Skilte bliver flyttet

Marguerite-ruten er den særlige danske turist-rute, der leder forbi mere end 200 af Danmarks største og mest spændende seværdigheder og gennem landets smukkeste naturområder. Den samlede rute er mere end 3.600 km. lang og guider folk rundt via den efterhånden velkendte tavle med en gul-hvid marguerit på brun baggrund.

- Vi har  netop fået tilladelsen til at ændre ruten, hvilket vil betyde at et større antal skilte til foråret skal flyttes rundt, så turisterne på bedst mulige måde guides igennem fantastiske hedestrækninger og plantager i naturparken, og forbi de mange nuværende og kommende seværdigheder, fortæller Plan og Byggechef i Varde Kommune, Ivar Sande.